Usul ve şartları
  • Adım 1

    "Ukrayna'ya öğrenci daveti,"  elde etmek için öğrenci bize bu belgelerin kopyalarını göndermeleri gerekir, bizim e-posta, faks,posta veya kurye ile bize gönderilebilir.:

    • Yurtdışı pasaportu

    • Eğitim diplomaları (ortaokul tamamlanmasından en az bir sertifika)

    • Bir üniversiteye kabul için Doldurulmuş bir başvuru formu.

     

    Belgeleri içeren e-posta, faks veya mektup aşağıdaki bilgileri içermelidir:

     

    • Adı ve soyadı

    • Vatandaşlık

    • Doğum tarihi ve yeri

    • Bay veya bayan belirtiniz lütfen

    • Pasaport  numarası

    •  Ukrayna vizesi alacak öğrencinin bulunduğu ülke.

    • Sürekli ikamet adresi

    • Telefon numaraları

    • E-posta

    Eğer kabul edilir iseniz, bir yazılı onay alacaksınız.

     

    Eylül ayında ilk dönem için Ocak 15 Ukrayna üniversitelerinde eğitim için kabul uygulamaları başlar. Eğitim ve Bilim Bakanlığı Ukrayna 15 Nisan-1 Kasım "davetiyeler" yayınlamaya başladı.

  • Adım 2

    Öğrenci ilk ödeme makbuzunun bir kopyası ile bize sunuyor: Bu toplam maliyeti içerir:

     

    • Öğrenciler, resmi ziyaret

    • Vize Eğitim ve Bilim Bakanlığı destekler ve Ukrayna DışişleriBakanlığı, Ukrayna ilgili Büyükelçiliği

    • kurye ile davetiye gönder

     

    !!! DHL, FedEx, UPS, TNT ile böyle bir belgenin Kurye, EMS alıcınınönce 4 ila 5 iş günü sürer. Ve ortalama maliyet 100 ABD Doları civarındadır.

  • Adım 3

    Bizden bir davetiye almak için öğrencinin ne yapması gerek.  Öğrenci vizesi başvurusu için ülkenizdeki Ukrayna Büyükelçiliği başvurmalısınız.

    Ukrayna Büyükelçiliği Mayıs ayında uygulamaları ve öğrenci vizesi verilmesi kabul ve 15 Kasım'a kadar vermeye devam başlaması.Bazı ülkelerde, Ukrayna Büyükelçiliği 15 Kasım (- Ocak genellikle bu süre Aralık tarihine kadar uzatılmıştır) sadece 15 Ağustos öğrenci uygulamaları ve öğrenci vizesi verilmesi ile çalışmaya başladı.

    Ukrayna’ya bir öğrenci vizesi almak için gerekli belgelerin listesi:

     

    • Başvuru
    • Orijinal davet mektubu
    • Ukrayna Bakanlıklarından vize destek. (Bu belge ülkenizdeki Ukrayna Büyükelçiliği doğrudan gönderilir)
    • Orijinal eğitim diplomaları
    • HIV enfeksiyonu olmadığı teyit Belge
    • Sağlık doktor raporu bu ülkenin sağlık hizmetlerinin tam yetkili test
    • Acil tıbbi bakım için sigorta poliçesi (ki Ukrayna acil tıbbi bakım ücretsiz verilmesine ilişkin anlaşmalar ülkeden gelmiş yabancılar hariç);
    • Doğum belgesi
    • 6x4 cm altı fotoğraflar
    • Gidiş-dönüş hava, dönüş açık tarihli bir yıl için geçerlidir.

    Bütün bu belgeler, Ukraynaca, Rusça veya İngilizce olmalıdır. (Not: eğitim belgeleri Ukrayna Büyükelçiliği tarafından onaylanmış olmalıdır.)

    Aksi takdirde Ukrayna uluslararası anlaşmalarda öngörülen sürece paragraf 5,6,8 'de belirtilen belgeler, konunun ülkenin yasalarına uygun olarak sertifikalı ve belirlenmiş prosedürlere uygun olarak onaylanmış olmalıdır.

    Bu Eğitim ve Bilim Bakanlığı tarafından tavsiye edilen belgelerin eksiksiz bir paket olduğuna dikkat edin. Ülkeye bağlı olarak hangi Ukrayna Büyükelçiliği, vize için gerekli belgeler biraz farklı olabilir.Sizin ülkenizdeki Ukrayna Büyükelçiliği iletişim ve vize detayları netleştirmek için öneririz.

  • Adım 4

     

    Öğrenci, Ukrayna gelişlerinden rapor etmelidir, hangi  havaalanı, tarihi, uçuş numarası ve varış saatien en az 3-5 gün önceden bilirtmeli. Önemle bize bilet ve vizesinin bir kopyasını göndermenizi öneririz.


    Ukrayna topraklarına girmek için:


    Ukrayna'da öğrencinin varış sırasında ana şirketin resmi temsilcisi yokluğunda Ukrayna Göçmenlik Dairesi kural ve düzenlemelere uygun olarak, göçmenlik yetkilileri onun / onu ülke için öğrenciye geri sınır dışı olabilir.

    Öğrenci, tüm ilk yıl için nakit veya seyahat çeki, eğitim tam birmaliyet, diğer tüm ödemelerde ücret olmalıdır. Bir yıllık eğitim ve diğer tüm masraflar tamamlamak için yeterli fonların yokluğu veya eksikliği, Ukrayna Yabancılar Dairesi Ukrayna'da onu sınır dışı edebilir.

    Öğrencinin aşağıda belirtilen belgeler sahip olmasına gerekir, aksi takdirde Ukrayna Yabancılar Dairesi Ukrayna'da onun girişi reddedebilir ve geri gönderebelir.

    Uluslararası pasaport ve Ukrayna vize.

    Davet Orijinal mektubu.

    Ukrayna çevrildi ve Ukrayna Büyükelçiliği tarafından onaylanmış nüfus cüzdanı. (Ukrayna Büyükelçiliği vize verildiği anda bir transfer gerektiriyorsa öğrenci Ukrayna'da belgelerin bir çeviri getirmeniz gerekir, aksi halde büyükelçiliğinde belgeler yasallaştırmak yeterlidir).

    Orijinal Ukrayna dilinde mezuniyet belgesi (lisans veya yüksek lisans, varsa) ve Ukrayna Büyükelçiliği tarafından onaylanmış.(Ukrayna Büyükelçiliği vize verildiği anda bir transfer gerektiriyorsaöğrenci Ukrayna'da belgelerin bir çeviri getirmeniz gerekir, aksi halde büyükelçiliğinde belgeler yasallaştırmak yeterlidir).

    (Ukrayna Büyükelçiliği tarafından onaylanmış)  iki ay önceden  verilen tıbbi sağlık raporu.

    (Ukrayna Büyükelçiliği onaylanmış) iki ay önceden  verilen  HIV enfeksiyonu olmaması Belgesi,.

    Bir yıl için sigorta.

    Ukrayna'da kalma / çalışma sırasında öğrenci başına maliyet taşıyacak aile / kişilerden Sponsorluk mektubu. (Bu durum bütün uluslar için geçerli değildir).

    3x4 12 fotoğraf.

    Bir yıllık bir süre için, dönüş açık tarihli uçak bileti.


    Göç kartı Ukrayna'da vardıklarında öğrenci tarafından tamamlanması gerekir, ve Ukrayna'da kaldığı süre boyunca korunur. Eve dönüş ya da Ukrayna’da seyahat ederken öğrenci göçmenlik yetkililerine göstermek gerekir.

     

Copyright (C) UIEC 1999-2012