4-chi qadam ------

 

Talaba, o’zining Ukrainaga kelishini, qaysi aeroport ekanini, sanani, reys raqamini va kelish vaqtini, kamida uchib kelishidan 3-5 ish kuni avval xabar qilishi lozim. Biz shartli turda, bizga aviashipta va viza nusxasini jo’natishni tavsiya qilamiz.

Ukraina hudidiga kirish uchun:


Ukraina immigratsion departamenti qoidasi va reglamentiga binoan, talabaning Ukrainaga kelish vaqtiga rasmiy taklif etuvchi firmaning yo’qligida, immigratsion hukumat talabani uning mamlakatiga qaytarib deport qilishi mumkin.     

Talaba, to’liq birinchi yil uchun, ta’lim olish uchun to’liq qiymatni, yoshash uchun to’lovni, barcha boshqa to’lovlarni, naqd yoki yo’l cheklarida, o’zi bilan birga olib kelishi shart. Toliq yilga talim va barcha qolgan yig'imlar uchun tolovlarga etarli mablagning yoqligi yoki etmasligida, Ukraina immigratsion xizmati unga Ukrainaga kirishga ruhsat bermay va orqaga deport qilishi mumkin.

Talaba quyidagi barcha hujjatlarni o’zida olib yurishi lozim, aks holda Ukraina immigratsion xizmati unga Ukrainaga kirishga ruhsat bermay va orqaga deport qilishi mumkin.

 

  • Ukraina vizasi bilan xalqarolik passport
  • Taklifnomaning tub nusxasi
  • Ukrain tiliga tarjima qilingan va Ukrain elchixonasida legallashtirilgan, tug’ilganli haqida guvohnoma. (Agar Ukrain elchixonasi vizani berish vaqtida tarjimani talab qilsa, talaba Ukrainaga hujjatning tarjimasini olib kelishi shart, aks holda faqat hujjatni elchixonada legallashtirish lozim).
  • Ukrain tiliga tarjima qilingan va Ukrain elchixonasida legallashtirilgan, maktabni tugatgani haqidagi attestaning (agar bor bo’lsa bakalavr yoki magistr) tub nusxasi, (Agar Ukrain elchixonasi vizani berish vaqtida tarjimani talab qilsa, talaba Ukrainaga hujjatning tarjimasini olib kelishi shart, aks holda faqat hujjatni elchixonada legallashtirish lozim).
  • Kelishidan avval maksimum ikki oy ilgari berilgan, (Ukrain elchixonasida legallashtirilgan) sog’liqning ahvoli haqidagi tibbiy ma’lumotnoma.
  • Kelishidan avval maksimum ikki oy ilgari berilgan, (Ukrain elchixonasida legallashtirilgan) OIV-infektsiyasi yo’qligi haqidagi sertifikat
  • Bir yilga sugurta polisi.
  • Ukrainada yoshash/talim olish vaqtida talaba uchun xarajatlarni kotaruvchi ota-ona/shaxsdan xomiylik xati. (Bu shart barcha millatlar uchun emas)
  • 3x4 o'lchamdagi 12 rasm.
  • Bir yil muddatga, qaytib kelish muddati ochiq, qaytish aviachiptasi.

Immigratsion karta talaba tarafidan Ukrainaga kelgach to’ldirilishi shart va Ukrainada bo’lish paytida yonida qoladi. Talaba uni, uyiga qaytishda yoki Ukrainadan safar qilganda,  immigratsion hokimiyatiga ko’rsatishi lozim

Copyright (C) UIEC 1999-2012